TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞ BELGESİ: ÇANAKKALE ZAFERİ

Okulumuzun Mehmet ÖZAT Kültür Salonu’nda Çanakkale Zaferi’mizi kutlamak ve şehitlerimizin aziz ruhlarını yâd etmek üzere toplandık. Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü anısına hazırladığımız program saygı duruşunun yapılması ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından okulumuzun Türk dili ve edebiyatı öğretmenlerinden Mesrure AÇAR, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Anma günümüz 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı “Çanakkale Geçilemedi” adlı drama ile devam etti. Dramamıza yine 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz şiirlerle türkülerle eşlik ettiler. Etkinliğimiz okulumuzun müzik öğretmenlerinden Azizcan AYTAÇ, Aysu AYTAÇ ve Taner EFE’nin hazırladığı çok sesli koro ile son buldu. Bu vatan uğruna şehit olan askerlerimizin anıları eşliğinde söylenen türkülerle atalarımızın bizlere bıraktığı değerleri hatırlamaya çalıştık. Bu topraklar uğruna yaşamlarından vazgeçen tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.