Tiyatronun Büyülü Dünyası TED Hatay Kolejinde

TED Hatay Kolejinde Sosyal Sorumluluk Projeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor... TED Hatay Koleji sosyal sorumluluk projesi kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi Tiyatro To isimli tiyatro oyununu büyük bir beğeniyle izlediler.
Öğleden sonraki seansta ise TED Hatay Koleji İlkokulu öğrencileri “Becerikli Kanguru” isimli tiyatro oyununu seyrettiler.
Çocuk doğar doğmaz yaşamla bağını oyun yolu ile kurmaya başlar. Çocuk, dış dünyadan etkilenme sonucunda, taklit yeteneğini kullanarak canlandırma yapar, hayal dünyasından kattıklarıyla oyunlarını zenginleştirir. Birlikte karar verme, rol dağılımı yapma, herkesin kendi rolünü canlandırması, oyun ve tiyatro arasında pek çok ortak noktanın olduğu gösterir. Çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerilerini gelişir. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir.
Oyun sonunda okulumuzda misafir ettiğimiz öğrencilere bazı hediyeler takdim edildi.