TED Okulları – Kanada Eğitim İşbirliği Ziyareti

Genel Koordinatörümüz Sn. Serdar Aydın’ın da yer aldığı Türk Eğitim Derneği’nden bir heyet, daha önce Türk Eğitim Derneği ile Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanl

Halifax ve Toronto'da uluslararası program uygulayan sekiz okul, iki üniversite ve bakanlık yetkilileri ile bir dizi incelemelerde bulunmuştur.
Türk Eğitim Derneği okullarının uyguladığı programların Nova Scotia Eğitim Bakanlığınca tanındığı ve öğrencilerimizin sadece bir yıl okuyarak Kanada Lise Diploması alması konusunda yol haritası belirlenmiştir.
Okul ziyaretleri sırasında TED okullarından giderek Kanada liselerinde öğrenim gören Türk öğrencilerle sohbet etme olanağı bulunmuş ve öğrencilerimizin tamamının hem okullarından hem misafir edildikleri ailelerden son derece memnun oldukları gözlenmiştir.
ISE yetkililerince organize edilen eğitim ve inceleme gezisi başarı ile tamamlanmıştır. Konu ile ilgili ISE yetkililerinin de katılımı ile veli,öğretmen ve öğrencilerimize bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.