TED Hatay Kolejinde π (Pi) Günü

"π (pi) günü", ünlü matematik sabiti π (pi) sayısı anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmaktadır. Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatınd

14 Mart aynı zamanda ünlü bilim adamı Einstein’ın doğum günü olarak da biliniyor.
TED Hatay Koleji Matematik zümresi olarak matematiğin en meşhur sabiti tanıyabilmek, π ile ilgili bilinmeyenlere ışık tutabilmek ve öğrencilerin matematiğe karşı olan ilgilerini tazeleyebilmek için π gününde bir dizi etkinlik gerçekleştirdik.
Okulumuz Mehmet Özat Kültür Salonunda gerçekleşen ilk etkinlikte π günü ile ilgili kısa bir film ve slayt izleyen öğrenciler daha sonra Zeka Oyunları Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu Pİ sayısının tanıtımı ve tarihçesini dinlediler.
Öğrencilerimiz arasında düzenlene ve π sayısının virgülden sonra sonsuza giden basamaklarını ezberleme yarışmasında en çok basamağı hafızasında tutan öğrencilerimiz Alican GÖBELEK 349 basamakla 1.,Nilayda SAĞALTICI 215 Basamakla 2.,Merve YOLCU 120 Basamakla 3. Oldu.
π günü etkinlikleri kapsamında Anasınıfları,1 ve 2. Sınıflarımız π kurabiyeleri yaptılar, Matematik ve Zeka Kulübü öğrencileri π pastası kestiler, Lise öğrencilerimiz ise tören alanımızda π şeklini oluşturdular. Tüm gün teneffüslerde π müziği dinleyen öğrencilerimiz görsel sanatlar dersinde çizilen ve kültür salonunda sergilen π sayılarından sergiyi gezdiler.