TED HATAY KOLEJİNDE TÜRK HARF DEVRİMİ TÖREN COŞKUSU

1 Kasım 1928’de Türk dilinin özelliklerini belirten işaretlere de yer vererek Latin esasından alınan harfler, “Türk harfleri” adıyla 1353 Sayılı Kanunla kabul edilmiştir. TED Hatay Kolejinde 89. yıl dönümü için düzenlenen törende öğrenciler bir kez daha Türk alfabesinin önemini fark ettiler. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldıktan sonra, Türk harfleri ve devrimiyle ilgili şiirler öğrenciler tarafından seslendirildi. Atatürk’ün yeni harflerle yazdığı ve Sarayburnu’ndaki dinletide Falih Rıfkı Atay’a okuttuğu yazı okundu. Tören Atatürk’ün “Türk dili, Türk milletinin kalbidir, beynidir.” sözü vurgulanarak sona erdi. Atatürk’ün izinde olan TED Hatay Koleji ailesi olarak zengin ve ahenkli dilimize önem gösteriyor ve onu koruyoruz.