TED Hatay Koleji Özel Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencileri için Çanakkale Gezisi Düzenledi

Gezimize yakın zamanda dünya tarihinde çok önemli bir yeri olan Çanakkale’de savaşların yapıldığı tarihi mekanları gezmekle başladık. Sonra savaşların yapıldığı muharebe

Behramkale köyünde yöreye özgü taş evler arasından geçip felsefenin de doğduğu ilk yer olarak bilinen eski adı Behramkale olan Assos’ta  Athena Tapınağı’na çıktık. Athena Tapınağı’na - Aristo’nun felsefe okulunu kurduğu yere - daha  sonra eski bir Rum köyü olan Adatepe’ye geçtik. Ardından efsanelerde Zeus’un savaşlarını yönettiği Zeus Altarı’na yürüdük. Burada bizi muhteşem Körfez manzarası karşıladı. Kuş bakışı Edremit Körfezi’ni izleyip ardından Zeytinyağı Müzesi’ne doğru yola çıktık. Gezimizin 3. gününde Çanakkale  merkezde Nusrat Mayın Gemisi (maket) ve Truva Atı’nın olduğu yerde hatıra fotoğraflarımızı çekip Osmanlı’nın ilk başkentlerinden olan Bursa'ya  hareket ettik. Burada Evliya Çelebi’nin ifadesiyle Bursa’nın Ayasofya’sı  Ulu Cami’yi, Osamanlı hükümdarlarından Orhangazi ve Osmangazi türbelerini gezdik. Ardından Kozahan’ı  (İpekçiler Çarşısı) gezerek tarihi ve kültürel  gezimizi noktaladık.