TED Hatay Koleji Özel Anadolu Lisesi Öğrencileri TEDMUN’da!

TED Hatay Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencileri TED Ankara Koleji’nin ev sahipliği yaptığı, 30 Ekim – 2 Kasım 2014 tarihleri arasında yapılacak olan

Türkiye’nin farklı bölgelerinden pek çok TED öğrencisinin katıldığı sosyal ve politik bir etkinlik olan TED MUN konferansında yer alacak öğrenciler, Birleşmiş Milletler üyesi pek çok farklı ülkenin delegelerini temsil ederek, Birleşmiş Milletler gündeminde yer alan sorunları belli prosedürleri takip ederek tartışacak ve çözümler üretmeye çalışacaklar. Bu deneyim, konferansa katılan yaklaşık 200 öğrenciye yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen pek çok MUN konferansına katılmanın da kapılarını açacak.
Bu yılki teması ‘Değişime Giden Yollar’ olarak belirlenen konferansta dört tane genel kurul, bir tane de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olacak. Konferans, Öğrencilerimizin münazara ve iletişim yeteneklerini geliştirerek küresel sorunlardan haberdar olmalarını sağlamayı hedefliyor.