TED Hatay Koleji Okul Meclis Başkanlığı Seçimi

TED Hatay Koleji öğrencileri örnek bir rekabet ortamında öğrenci meclisini seçti.

“Demokrasi ülke aşkıdır.”
K.ATATÜRK

Okulumuz, ilkokul, ortaokul, lise  kısmından okul meclis başkanlığına aday olan öğrencilerimiz 20-24 Ekim tarihleri arasında propaganda çalışması yaptılar. Bu süreçte öğrencilerimiz yapmak istedikleri projeleri öğrencilere hitap ederek, hazırladıkları el ilanı ve afişlerle anlattılar.
Okul Meclis Başkanlığı seçimleri için oy pusulaları basıldı, sandık kurulu oluşturuldu. Seçim için gerekli önlemler alındı. 27 Ekim pazartesi günü öğrencilerimiz kimi meclis başkanı olarak görmek istiyorlarsa o ismin altına evet mührünü basarak demokratik tercihlerini yaptılar.
Öğrencilerimizin oy kullanma işleminin ardından yapılan oy sayım döküm işlemleri sonucunda lise öğrencilerimiz Onur Alperen YILMAZ’ı başkanlığa, Fahri ÖKSÜZ’ü meclis başkan yardımcılığına, Metin ÇİNÇİN ve Oben Kerem MELEK’i meclis üyeliklerine, ortaokul ve ilkokul öğrencilerimiz Ece İYİEL’i başkanlığa, Emre MAZMANOĞLU’nu meclis başkan yardımcılığına Emre Saygın DURAN,Mehmet Emin TOPACA,Melis HİŞMİOĞULLARI ve Oğuzhan İNANDI’yı  meclis üyeliklerine seçmişlerdir..

Demokrasi eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında yapılan bu seçimler; öğrencilerimizde demokrasi kültürünün yerleşmesi, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme - seçilme kültürü, katılımcı olma, iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılması yolunda önemli bir çalışma oldu.