TED HATAY KOLEJİ İZMİR UZAY KAMPI'NDA

TED Hatay Koleji 6. sınıf öğrencilerinin katılımıyla İzmir Uzay Kampı’nda ‘’Yıldızlar Gezegenler Macerası’’ adlı program  10-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu program kapsamında çok eksenli simülatör(MAT), uzay istasyonu hareket eğitim simülasyonu (SSMT), yer kontrol odası, uzay mekiği turu, 1/6 yer çekimi koltuğu, sıfır yer çekimi alanı, sıcak hava balonu yapımı gibi keyifli deneyimsel öğrenmeler yaratılmıştır. Eğitimin sonunda mezuniyet töreni   heyecanı yaşayan öğrencilerimiz, günü İzmir turu yaparak tamamladılar. Tur kapsamında tarihi asansör, saat kulesi, Konak - Karşıyaka vapur gezisi, Atatürk Müzesi ziyareti ve Kordon boyu gezilerek İzmir’in tarihi hakkında bilgi edinilmiştir.