TED Hatay Koleji 1. Ulusal Gençlik Forumu (HATUF) Çalıştayı

TED Hatay Koleji 1.Ulusal Gençlik Forumu (HATUF), lise öğrencilerinin ulusal ve uluslararası çevre sorunlarına duyarlılığını arttırmak, bunu yaparken öğrencilerimizin bu

Okulumuz TED Hatay Koleji olarak, TED Ankara Koleji, TED Kayseri Koleji, TED Mersin Koleji, İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesi, Samsun Özel Bilgi Artı Anadolu Lisesi, Samsun Bilim Sanat Merkezi, Antakya Özel Ata Anadolu Lisesi, Antakya Doğa Okulları, Antakya Çözüm Ekin Temel Lisesi, Antakya Uğur Anadolu Lisesi danışman öğretmenlerinin gözetiminden gelen öğrencileri ağırladık.

Forum 8 komisyondan meydana geldi. Komisyonların konu başlıkları şunlardan oluştu;

Kültür ve Sanat Komisyonu

Sağlık Komisyonu

Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu

İnsan Hakları Komisyonu

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu

Adalet Komisyonu

Anayasa Komisyonu

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu

HATUF’a katılan öğrencilerin edindikleri kazanımları, güncel konuların farkında olma, çözüm üretebilme, saygı ve sevgi çerçevesinde düşüncesini ifade edebilme, bir konu üzerinde derinlemesine fikir yürütme, topluluk içerisinde sorumluluk alma, birey olma, topluluk karşısında tezini savunabilme, topluluğa hitap edebilme, takım çalışmasının önemini kavrama olarak sıralanabilir.

Hatay ilimizde bir ilki gerçekleştirmenin gururuyla emeği geçen katılımcı okullarımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize, proje koordinatörümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz.