SOMA’YA EL VER! KAMPANYASINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Bilindiği üzere, Soma’da yaşanan facia sonrasında birçok dernek kendi olanaklarıyla kampanya başlatmış ve mağdur çocuklarımıza eğitim bursu sağlamak üzere yardım to

Bu iyi niyetli ve gayretli çalışmalar, maalesef ki münferit sürdürüldüğü için devamlı aynı çocuklara ulaşır hale gelmiş ve sonuç olarak bir çocuğun birkaç yerden burs alma durumu ortaya çıkmıştır. Sürecin başından beri izleme ve değerlendirmesini yapan T.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); konuyla ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarını, Türk Eğitim Derneği (TED), Milli Eğitim Vakfı (MEV), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), bir araya getirmiştir.

Eğitim burslarının sahiplerine doğru ve adil bir biçimde ulaştırılmasına ilişkin yapılan bu görüşmelerde; hedeflenen azami faydanın mükerrer burs verilerek elde edilemeyeceği tespitiyle, Derneklerin bu amaçla topladıkları yardımları kendilerinin doğrudan, eğitim kademelerine göre ayrıştırılmış çocuklara eğitim bursu olarak aktarması uygun bulunmuştur. Böylelikle, adaletli bir biçimde, amaçlanan esas faydanın sağlanması amacıyla bütüncül bir adım atılarak, sistemin oluşturulması yolunda önümüzdeki günlerde MEB ile bağış toplayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri arasında protokol imzalanması kararına varılmıştır. Bu kapsamda, TED, değerli bağışçılarının yaptığı yardımları, toplam 389 öğrenciden anaokulundan (3 yaştan itibaren) lise son sınıfa kadar olan 187 öğrenciye eğitim bursu olarak aktaracaktır. TED, her eğitim-öğretim yılının Eylül ve Haziran ayları arasında öğrencinin velisinin hesabına yatıracağı bursun yanında, her Ağustos ayında bir burs tutarı kadar da kırtasiye gideri katkısı ile toplamda yıllık 1.500 TL eğitim yardımı ve TED Genel Merkezi burs uzmanlarıyla da akademik, psiko-sosyal performansların izleme-değerlendirmesini yapacaktır. Sürecin başlamasıyla beraber, bağışçılarımızın talep etmesi halinde, öğrencilerimizin takip bilgileri kendileriyle paylaşılabilecektir.

Önümüzdeki haftalarda imzalanması beklenen protokol sonrası, siz, değerli bağışçılarımızla gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ