LİSEDE MEZUNİYET HEYECANI!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen lise mezuniyet törenimiz 29 Haziran Salı günü Covid-19 tedbirleri kapsamında mesafe kurallarına uygun olarak TED Hatay Koleji kampüsünde görkemli bir törenle gerçekleşti. Işığı geleceğe götüren öğrencilerimizi, meşalelerimizi Türk Eğitim Derneğinin 93. yılında aydınlık yarınlara uğurladığımız törenimize Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Hasan KAYA da eşlik etti. Törenimizde Kurucumuz, Genel Koordinatörümüz, idarecilerimiz, değerli velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz hazır bulundu.
TED Hatay Koleji Özel Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri ve sınıf öğretmenleri, alkışlar eşliğinde yerlerini aldılar. Hemen ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı’mız hep birlikte coşkuyla söylendi.
Kurucumuz Prof. Dr. Sayın Mustafa ÖZAT açılış konuşmalarını yaptıktan sonra Prof. Dr. Sayın Hasan KAYA Kolejlilere seslendi.
Törende Genel Koordinatörümüz Sayın Kenan EFE günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 2017-2018 mezunlarımızla birlikte oluşturulan ve her geçen yıl büyüyen Mezunlar Derneği Başkanı Hazar DAĞLI duygularını dile getirdi. Ardından okul birincimiz Zeynep KAYNAK, okul ikincimiz Nilayda SAĞALTICI ve okul üçüncümüz Meltem FAKIOĞLU’na plaket ve başarı belgeleri sunuldu. Ardından okul birincimiz Zeynep KAYNAK, TED’li olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren konuşmasını yaptı ve okulumuzun yaş kütüğüne anı plakasını çaktı. Mezuniyet törenimiz, okul ikincimiz Nilayda SAĞALTICI’nın İngilizce konuşması yapmasının ardından kurucumuzun kıdemli öğretmenlerimizden Mesrure AÇAR’ın şahsında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür çiçeğini sunmasıyla devam etti. Ardından öğrencilerimize mezuniyet belgeleri, flamaları ve armağanları verildi.
Flama devir ve teslim töreninin ardından geçtiğimiz yıl spor müsabakalarında başarı elde eden öğrencilerimize pandemi nedeniyle verilemeyen plaketleri sunuldu.
Son olarak mezuniyetin işareti olan “püskül çevirme” ve “kep atma” seremonisi büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi ve törenimiz iyi dileklerle son buldu.
Yeni mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileriz.