Lise Öğrencilerimiz Medeniyetler Şehri Antakya'yı Gezdiler

Hazırlık ve 9. Sınıf öğrencilerimize, Türk Dili ve Edebiyatı dersinde yer alan “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” konuları çerçevesinde Antakya Kültür gezisi düzenl

Gezide amaç, öğrencilerimize edebi eserlerin hangi uzamlarda (yerlerde) yazıldıklarını fark ettirmek, gezdikleri yerlerin efsanelerini derlemek, bu mekânlarla ilgili eserler vücuda getirip bu eserleri sunabilmelerini sağlamaktı.
Öğrencilerimiz, Antakya Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Affan’nın tarihi eski sokakları, Antakya Askeri Kışlası ve doğa harikası Harbiye’yi gezdiler. Öğrencilerimiz, birçok tarihi, turistik yeri görme, inceleme ve bilgi edinme fırsatı buldular.
Öğrenciler, gezi boyunca gezip gözlemledikleri yerlerle ilgili notlar aldılar. Fotoğraf çektiler. Bilgiler derlediler.  Bu çalışmalar, kasım ayının ilk haftasında öğrencilerimiz tarafından lise velilerine sunulacaktır.