KAHOOT YARIŞMASI

Bilişim Teknolojileri Bölümü olarak 4. ve 5. sınıflarımızda Kahoot yarışması etkinliği düzenledik. 4. sınıflarımızla işlemiş olduğumuz “Donanım Birimleri” içerikli, 5. sı Peki öğrenciler için Kahoot neden bu kadar eğlenceli?
• Öğrenciler kendi seçtikleri isimlerle sınava katılıyorlar ve bu da onların hoşuna gidiyor.
• Sorular öğretmenin belirlediği sürelerde cevaplanmak zorunda bu da işe heyecan katıyor.
• Doğru cevabı kendisinin verdiğini görünce yaşadığı mutluluk, rekabet duygusu
• Sıkıcı bulduğu ders konuları ile oyun kavramının birlikte olması
Eğitimde Teknoloji kavramı günümüz öğrencilerini yakalamak isteyen öğretmenler için artık kaçınılmaz bir hale geldi. Öğretmenler olarak bizlerin amacı gerek derslerimizi gerek sınavlarımızı daha zengin ve eğlenceli hale getirmek. Çünkü ancak böyle olduğunda öğrenciler için gerçek ve unutulmaz, hatırası olan öğrenme ortamlarını hazırlayabiliyoruz.