IGCSE HATAY'DA İLK ve TEK TED HATAY KOLEJİNDE

International Genel Certificate of Secondary Education veya IGCSE okul öğrencilerine verilebilen uluslararası bir eğitim belgesidir.
  • IGCSE genellikle 14-16 yaşındaki öğrenciler tarafından alınır ve bu öğrencileri daha ileri akademik çalışmalara ve belgelere hazırlar; bunlar arsında A levelAS Level öğrenimi ve IB Diploma Programı da vardır. Cambridge IGCSE dünya çapında birçok akademik müessese ve iş veren tarafından kabul görmekte, 100'den fazla ülkede alınabilmektedir.

• Cambridge IGCSE çok geniş bir öğrenim programı sunmakta ve çeşitli alanlardan birçok konuyu kapsamaktadır: Dil, Beşeri bilimler, Sosyal bilimler, Matematik, Yaratıcı, Teknik ve Mesleki çalışmalar. Diller içinde Türkçe de bulunmaktadır. Farklı yeteneklere ve yetenek seviyelerine sahip öğrencileri bireysel olarak geliştirmek için birçok konuda (derste) Temel (Core) ve Extended (Gelişmiş) seçenekleri mevcuttur.

*** Okulumuzda IGCSE Lise İngilizce sınavları ilk kez 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında uygulandı. Sınava 25 öğrencimiz 10. Sınıfın sonunda katıldı. %84’lük bir başarı elde eden okulumuz İngilizce öğretiminde iddialı olduğunu kanıtladı. Şu anda Lisemizde sadece İngilizce dersinde uygulanan IGCSE sınavlarının önümüzdeki yıllarda Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik derslerinde de uygulanmasını amaçlamaktadır. Bu sene 27 öğrencimizin katılacağı sınavlarda daha büyük bir başarı beklemekteyiz.

MUN (MODEL UNITED NATIONS/MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER)

• Model Birleşmiş Milletler ( Model United Nations, MUN), eğitim kurumlarının öğrenci delegeler çıkararak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simulasyondur. Genelde konferans, panel, çalıştay veya forum usulüyle yürütülen toplantıları içerir.

• MUN bizzat Dünya'nın en büyük uluslarüstü kuruluşu olan Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1945 yılında kurulmuş, amacı gençlerin tıpkı birer devlet başkanı gibi dünya meselelerini konuştukları bir simülasyon ortamında yer almaları ve gerçek dünya sorunlarına drama benzeri bir yöntem kullanarak çözüm üretmelerini sağlamak olan bir çalıştaydır.

• MUN Konferanslarında ortak konuşma dili İngilizcedir.

*** Lisemiz ilk açıldığı yıldan itibaren TED Ankara Kolejimizin ev sahipliği yatığı TEDMUN konferanslarına katılmaktadır. Bu yıl üçüncüsüne katıldığımız konferansta öğrencilerimiz geçen yıldan beri okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek önemli ödüller almışlardır.  MUN çalışmalarının yanı sıra sürdürdüğümüz EYP(Avrupa Gençlik Parlamentosu) çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir. Her sene Türkiye genelinde yapılan pek çok EYP konferansına öğrencilerimiz katılmış, İngilizceleriyle büyük beğeni kazanmışlardır.

Bu sene ilk defa Orta Okulumuz MUNJR çalışmalarında kendilerini göstermeye başladılar. Bilkent Blis Okullarının MUNJR çalışmasına katılan öğrencilerimiz yaptıkları konuşmalarla bu yolda iddialı olduklarını kanıtladılar.