Hoşgörü Şehrimiz Antakya…

Ekim ayında 9. sınıf öğrencilerimize Antakya Kültür Gezisi düzenlendi. Öğrencilerimiz; Arkeoloji Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Affan’ın tarihi eski sokakları ve doğa harik Bu gezide amacımız öğrencilere; Türk dili ve edebiyatı dersinde birinci ünite olarak yer alan “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” konuları kapsamında, edebi eserlerin hangi uzamlarda yazıldıklarını fark ettirmek, gezdikleri yerlerin efsanelerini derlemek, öğrencilerin bu mekânlarla ilgili eserler vücuda getirip bu eserleri sunabilmelerini sağlamaktı. Öğrencilerimiz, bu deneyimlerini daha sonra güzel sanatların çeşitli dallarıyla oluşturacakları ürünlerle pekiştireceklerdir. Bu ürünlerini hazırladıktan sonra Mehmet Özat Kültür Salonu’nda sunumlarını arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaşacaklar.