CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU EBEDİ BAŞKOMUTANIMIZI SEVGİ VE ÖZLEMLE ANDIK

TED Hatay Koleji olarak ölümünün 81. yıl dönümünde eşsiz lider Ulu Önder’imizi görkemli bir törenle andık. Tören alanında Ata’ya saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenimiz, meşalelerimizin tek tek Atatürk’ü selamlayıp büstüne çiçek bırakmalarıyla devam etti. Kültür salonumuzda Genel Koordinatör ve Okul Müdürümüz Sayın Kenan Efe’nin anlamlı konuşmalarından sonra 4. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı şiirsel portre adlı çalışma heyecanla izlendi. 6. sınıf öğrencilerimiz dünya liderlerinin Atatürk hakkındaki görüşlerini bize hem İngilizce hem de Türkçe olarak aktardı. Halk oyunlarına büyük ilgi duyan Atatürk, özellikle zeybek oynamada son derece başarılıydı. Bu düşünceyle 2. sınıf öğrencilerimiz zeybek oyunuyla bize görsel şölen yaşattı. Bir Tutkudur Mustafa Kemal adlı şiiri öğrencilerimizden dinledikten sonra anma törenimiz Anıtkabir oratoryosuyla sona erdi.