Cambridge IGCSE Nedir?

Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası (IGCSE), dünya çapında en çok tanınan ve kabul gören sertifikalardan biridir. IGCSE dersleri, bilgiyi hatırlama, sorun çözme, inisiyatif alma, ekip çalışması ve sorgulama becerileri kazanma gibi yaşam için gerekli eğitsel becerileri geliştirmesiyle tanınır.

Süreç sonunda alınan sertifika; A ve AS Level, İleri Uluslararası Eğitim Sertifikası (Advanced International Certificate of Education), Kuzey Amerika İleri Yerleştirme Programı (North American Advanced Placement Programme) ve Uluslararası Bakalorya gibi eğitim yaşamında bir üst düzey için temel oluşturur.

Cambridge IGCSE birçok branşta temel ve genişletilmiş çalışmalar seçeneği sunarak farklı beceri düzeylerinin ihtiyaçlarını karşılar.

·         Temel müfredat programı (Core), branşın genel hatlarını içerir ve C ile G arasında not alması beklenen öğrenciler için uygundur.

·         Genişletilmiş programı (Extended) daha zorlayıcıdır ve A+ ile C arasında not alması beklenen öğrenciler için uygundur. Her iki şekilde de alınan notlar eşit değer taşır.

IGCSE Nerede Kabul Görür ve Tanınır?

IGCSE öğrencilerin bir işyerine ya da bir yükseköğrenim kurumuna yerleştirilmesinde, İngiliz sistemindeki GCSE ile aynı değere sahiptir.

·         IGCSE, GCE O Level ve İngiliz GCSE ile benzerdir.

·         IGCSE, dünya çapındaki uluslararası okullar arasında çok iyi tanınır.

·         IGCSE, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynak olarak bilinir.

·         IGCSE, İkinci dil olarak İngilizce’de alınan iyi bir not (C ve üzeri); İngiltere’de ki  bir çok yüksekokul,

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya’da İngilizce dilinde yetkinliği kanıtlayıcı belge olarak kabul görür.

Detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak formumuzu doldurabilirsiniz.