Birlikte Bütün Dünyayı Değiştirebiliriz!

Birlikte Bütün Dünyayı Değiştirebiliriz! Fen Bilimleri Zümresi Dünya Çevre Günü’nü, Üretici Bilginler Kulübü ve ECO TİM üyelerinin hazırlamış olduğu bir program

Doğal Çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı toplanarak çevre kirlenmesine karşı üye ülkeler ortak çözüm yolları aradılar. Bu konferansında 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırıldı.
Ülkemizde bu amaçla 1978 yılında Türkiye Çevre Sorunları Vakfı, daha sonra Çevre Müsteşarlığı kuruldu. Başbakanlığa bağlı Çevre Müsteşarlığı 5-11 Haziran tarihleri arasını Çevre Koruma Haftası olarak kabul etti.
Doğal çevre bizim çevremizdir. Biz doğayı korudukça doğa da bizleri korur. Havaya, suya, toprağa karışan kimyasal artıklar doğayı etkiliyor. Kısaca çevre sorunları, sağlımızla yakından ilgili bir konudur.
‘Bir zamanlar bir ev’ adlı hikayenin okunmasının ardından, ECO-SCHOOL Projesinde iki yıl boyunca özveri ile çalışıp daha güzel, yeşil ve yaşanabilir bir Dünya için çaba sarf eden, çevreye duyarlı bir okul olduğumuzu kanıtlayan, okulumuza kazandırdığımız YEŞİL BAYRAK ödülümüzü Sayın Genel Koordinatörümüz Serdar AYDIN’a takdim ettik.
Ödülümüzü okulumuza kazandıran tüm öğretmen, öğrenci ve idarecilerimizi tebrik ediyoruz.
YEŞİL BAYRAK’ımızın her zaman dalgalanmasını diliyoruz.