Anasınıfı Velisi Olmak…

PDR birimi olarak; okul – aile işbirliğimizi güçlendirmek, anne – babaların çocukların gelişim ihtiyaçlarına dair farkındalıklarını arttırmak amacıyla planlad

Okulöncesi çocukların temel özelliklerinin ve gereksinimlerinin anlaşılması yönündeki içerikle başlayan seminerimizde ayrıca aile içi ilişkilerde çatışmaların çözümü, kardeş ilişkileri ve kıskançlıklardaki denge arayışları, çocuklarla evde yapılacak eğitici uygulamalar, güven ve kararlılığa dayalı iletişimin çocukların gelişimindeki önemi vb. konu başlıkları yer almıştır.
Hayal gücüyle gerçek dünyayı ortak bir zeminde buluşturma çabasının, çocuklarla kurulacak ilişkide, farkındalığı arttıran ve güven duygusunu güçlendiren temel işlevleri üzerinde durulmuştur.
Konuyla ilgili hazırladığımız powerpoint sunum, videolar ve görsellerin yanında; ailelerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin de katılımıyla konuyu güçlendirici dramatizasyon (Canlandırma) etkinliklerine yer verilmiştir.