8. Sınıflara Motivasyon Çalışması

Motivasyon kişiyi öğrenmeye iten ve harekete geçiren bir güçtür. Motivasyonu yüksek olan bireylerin öğrenme düzeyleri de yüksektir. Bu amaçla 8. sınıf öğrencilerimize PDR birimimiz tarafından gerçekleştirilen buluşma motivasyon videosu izletilerek çalışmaya başlandı. PDR Uzmanımız videoyu değerlendirdi ve günlük yaşamlarına uyarlaması konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Ardından TED Hatay Koleji Ortaokulu mezunu 9. sınıf öğrencilerimiz, başarı hikayelerini ve çalışma tüyolarını paylaşıp akran motivasyonu sağladılar. Hikayelerinde özel derse gerek olmadığından bahsederken ODEP çalışmalarının ve öğretmen desteğinin de önemine değindiler. Bu çalışmayla öğrencilerimizin okula ve kendilerine inançları daha da artarken kendilerini sorgulamalarını ve içlerindeki gücü fark etmelerini sağladı.