5. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ANKARA GEZİSİNDE

5. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz Ankara gezimizin ilk gününde Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" özdeyişinden ilham alınarak çeşitli yabancı ülkelerden ve Türkiye'nin bazı bölgelerinden getirilen fidanlarla oluşturulan, Barış Parkı içinde yükselen Anıtkabir ile Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezdik.
Gezinin ikinci gününde öğrencilerimiz, Havacılık Müzesi'nden sonra Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı evini, ardından Ata'mızın silah arkadaşı İsmet Paşa'nın kızı Özden Hanım'ı ziyaret ettiler. Özden Hanım'dan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü ile olan anılarını dinlemenin hazzını yaşadılar. Sonraki gün, Türkiye Büyük Millet Meclisinde; Cumhurbaşkanı ve Başbakanın çalışma odalarını, vekillerin toplantı yaptıkları bölümü gezme ve o tarihî duyguyu yaşama fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, MTA Tabiat Tarihi Müzesi'ni de gezerek yaşadıkları tabiatın tarihini öğrenmenin keyfini yaşadılar. Ardından Feza Gürsey Bilim Merkezi'nde çeşitli deneyler yaptılar. Yaptıkları deneylerle keyifli anlar yaşayan öğrencilerimizin bu etkinlikle Ankara gezisi sona ermiş oldu.