19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI Coşkuyla Kutlandı

Bayramımız  istiklâl ateşinin 103. yılında TED Hatay Koleji öğrencilerinin dans, müzik, şiir gibi alanlarda hazırladıkları etkinliklerle ve kurtuluş hikayemizin, Atatürk’ün fikirlerinin de hatırlatılmasıyla sürdü.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Duygu KUTLU ve Serencan ÖZCAN yönetiminde hazırlanan törenimiz, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Ardından “19 Mayıs’ın Türk ulusu için taşıdığı anlam ve değer” konulu öğretmen konuşmasını Kimya öğretmenimiz Gonca Dilek GÜLÜCÜ yaptı. Törenimiz, öğrencimiz Ulaş MİÇOOĞULLARI’nın anlatımının ardından “19 Mayıs 1919 hikâyesi” videosu izletildi. Türk gençliği adına konuşmayı  öğrencimiz Mehmet Deniz ATAŞ yaptı.  “Şu Sonsuz Koşu” şiiri Ali Demet GÜLÜM tarafından okundu.  Öğrencilerimiz Doğa SAMSUM ve Hazar ALVANOĞLU bachata ve salsa gösterisi ile izleyenlere keyifli anlar yaşattı.  Rüştü Asyalı’nın sesinden “Gençliğe Hitabe” dinletildikten sonra Demir Nedim ALTUNAY yönetiminde 10. sınıf öğrencilerimiz Gençliğin Ata’ya Yanıtı’nı söyledi. 9.sınıf öğrencilerimizden oluşan Azizcan AYTAÇ yönetimindeki koro, anma günümüze renk kattı.Öğrencimiz M. CEMAL ARSLANOĞLU’NUN sunumuyla, 11. sınıflarımız VALS gösterisini sergilerken halk oyunları eğitmenimiz Halit BOZDEMİR finali Sarı Zeybek’le yaptı.

Kapanışta bütün öğrenci ve öğretmenlerimizin eşlik etmesiyle 19 Mayıs Marşı söylendi.

Bu kutlu günün her yıl coşkusunun artmasını diliyor ve tüm gençlerimizin bayramını kutluyoruz.