18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Okulumuzun Mehmet Özat Kültür Salonu’nda Çanakkale Zaferimizi kutlamak ve şehitlerimizin aziz ruhlarını yâd etmek üzere toplandık. Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü anısına hazırladığımız program saygı duruşunun yapılması ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından okulumuzun Fransızca öğretmenlerinden Ertuğrul Torun günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Anma günümüzde 11. sınıf öğrencilerimizden Efe Hürriyetoğlu Çanakkale Türküsü’nü bağlama eşliğinde seslendirdi. Bu vatan uğruna şehit olan evrensel belleklerde yer edinmiş askerlerimizin hayatlarından esinlenilerek hazırlanan ve lise öğrencilerimizin sergilediği drama izlendi. Dramanın ardından sergilenen zeybek gösterisi büyük bir ilgi uyandırdı. 9. sınıf öğrencilerimiz “Çanakkale Kahramanları” temalı sunumlarında şehit mektuplarıyla, askerlerimizin Çanakkale ruhuyla yazılmış özlem ve acılarını paylaştılar. Etkinliğimiz 10 Da Vinci sınıfından Ezgi Demirel ve 9 Tesla sınıfından Erdal Şerif Güneş’in asker anılarını paylaşmasıyla sona erdi.