TED HATAY KOLEJİ 5. SINIFLARININ ANKARA GEZİSİ

TED Hatay Koleji 5.sınıf öğrencileri 5,6 Kasım tarihlerinde Ankara Valiliğini ve Ankara’daki müzeleri ziyaret ettiler.

TED Hatay Koleji öğrencileri Ankara’daki gezilerine 5 Kasım Cumartesi günü saat 9’da  Anadolu Medeniyetler Müzesini ziyaret ederek başladılar. Saat 10:00’da Ankara Valisi Sn. Ercan TOPACA’nın konuğu oldular. Sıcak bir karşılamanın ardından valimiz Ercan TOPACA ile sohbet ettiler. Valimiz her öğrenciye bir kitap armağan etti. Bol bol kitap okumalarını önerdi.

TED Hatay Koleji öğrencileri Feza Gürsey Bilim Merkezini ziyaret ederek hem eğlenceli deney izlediler hem de deneyleri kendileri yapma fırsatını yakaladılar. Tabiat Tarih Müzesi’ni ziyaret ederek Dünya’nın oluşumu ve gelişimi ile ilgili bilgi edindiler.

2.güne ise Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Birinci Meclisi ve İkinci Meclisi ziyaret ederek güne başladılar. “İstikbal Göklerdedir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Hava Kurumu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Müzesini ziyaret ederek gezilerine devam eden öğrenciler, Atatürk orman çiftliğini ziyaret ederek çorak topraklardan Atatürk’ün yarattığı mucizeyi gördüler. Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’e şükranlarını sundular.