Medeniyetler Kavşağında Antakya…

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi olarak 18 Ekim Cuma günü 9. sınıf öğrencilerimize Antakya Kültür Gezisi düzenledik. Öğrencilerimiz, Arkeoloji Müzesi, Saray Caddesi, Affan’ın tarihi sokaklarını  ve doğa harikası Harbiye’yi gezdiler; birçok tarihi ve turistik yeri görme, inceleme ve bilgi edinme fırsatı buldular. Bu gezide amacımız; Türk dili ve edebiyatı dersinde birinci ünitede yer alan “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” konuları kapsamında, edebi eserlerin hangi uzamlarda yazıldıklarını fark ettirmek, gezdikleri yerlerin efsanelerini derlemek, bu mekânlarla ilgili eserler vücuda getirip bu eserleri sunabilmelerini sağlamaktı. Öğrencilerimiz, bu deneyimlerini daha sonra güzel sanatların çeşitli dallarıyla oluşturacakları ürünlerle pekiştireceklerdir.