EKO – TED HATAY KOLEJİ

Sürdürülebilir bir çevre için erken yaşta çevre bilinci oluşturulmasını amaçlayan uluslararası Eko-Okullar Programı kapsamında “Yeşil Bayrak Ödülü” almaya hak kazanan Hat

Eko-Okullar Programı 1995 yılından bu yana ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda uygulanıp ortaokullar, ilkokullar ile okul öncesi eğitim kurumları tarafından yürütülmekte, program kapsamında yapılan farklı çalışmalarla çocuklarda çevre bilinci oluşturulması amaçlanmaktadır. Uluslararası alanda 67 ülkede uygulanan Eko-Okullar Programı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonunda ülkemizde 1087 okulda (anaokulu, ilkokul ve ortaokul) yürütülmekte, toplam 814 okulda “Yeşil Bayrak” dalgalanmaktadır. Eko-Okullar Programı kapsamında, çevre konusunda yaptıkları çalışmalarda başarılı olan okullara, 2 yıl süreli Yeşil Bayrak Ödülü verilmektedir. Bu ödül, aynı zamanda ilgili okulun çevreye duyarlı bir okul olduğunu gösteren uluslararası bir eko-etikettir.

TED Hatay Koleji, Eko Okullar Programı kapsamında, fen bilimleri bölümü olarak iki yıl boyunca yürüttüğümüz çalışmalarımızın ardından hak ettiğimiz “YEŞİL BAYRAK” ödülümüzün devamlılığını sağladık. Eko-Okullar Programı kapsamında iki yıllık süreçte devam eden “Su” planı ile doğaya ve canlılara duyarlı bireyler yetiştirebilmek adına çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 2018 – 2019  eğitim-öğretim yılında 47 ilden çok sayıda okul Yeşil Bayrak başvurusunda bulunmuş, yapılan incelemeler-okul ziyaretleri sonucunda 445 okul Yeşil Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Program kapsamında özveri ile çalışıp daha güzel, yeşil ve yaşanabilir bir dünya için çaba sarf eden tüm öğretmen, öğrenci, idarecilerimize ve okul aile birliğimize teşekkür eder, Yeşil Bayraklarının her zaman dalgalanmasını dileriz.