Eğitim ve Öğretim Desteği Hakkında Bilgilendirme...

Sayın Velimiz,

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl yaptığı bir çalışmayla özel okullarda okuyacak öğrencilere “Eğitim – Öğretim Desteği” adında bir maddi yardım başlatmıştı.

Bu projeye TED okulları olarak geçen sene katılmamamızın sebebi hâlihazırda okuyan öğrencilere bu desteğin verilmemiş olması idi. Bu bilgi yazısı, son yapılan değişikliklerle özel okullarda okuyan öğrencilere de bu destek verileceğinden sizinle paylaşılmıştır.

Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın “2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler için Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine ilişkin Tebliği” Resmi Gazetede yayımlandı.

Yayımlanan yeni tebliğde, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında, önceki yıllardakiler de dahil olmak üzere özel okullarda öğrenim görecek ve görmeye devam eden öğrenciler uygulamaya dahil edildiği için TED Okulları olarak bizlerde sistem içinde yer almak üzere başvurularımızı tamamladık. Bu anlamda 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için öğrencilerimizin bu haktan yararlanabilmeleri mümkün olacaktır.

Uygulamada 350 bin öğrenciye destek verileceği açıklanmıştır. Bunlardan 230 binini ilk defa destek alacak öğrenciler oluşturacaktır. Buna göre, okul öncesi eğitim kurumlarındaki öğrencilere 2.680 TL. , İlkokuldaki öğrencilere 3.220 TL. ,Ortaokuldaki öğrencilere 3.750 TL. ve lise öğrencilerine 3.750 TL. destek verileceği açıklanmıştır. Okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerden 48-66 ay yaş grubundakiler, eğitim öğretim desteğinden yararlanabileceklerdir.

İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütlerle diğer ilgili hususlar Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan kılavuzda belirtilmiştir. Teşvikten yararlanmak isteyen velilerimiz, e-kılavuz doğrultusunda başvurularını yapabileceklerdir. Eğitim ve öğretim desteği verilecek asil öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eylül ayı içerisinde tespit edilecek ve ardından internet sayfasından duyurulacaktır.

Eğitim öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrenciler, Eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları halinde eğitim ve öğretim desteği haklarını kaybedeceklerdir. Okulumuzda başarı bursu alan öğrencilerimizden burs oranı %50 ve daha aşağıda olan öğrencilerin de teşvikten yararlanmaları mümkün olabilecektir.

TED Hatay Koleji olarak (Eğitim – Öğretim Desteğine başvurumuzu yaptık.) Sayın velilerimizden de istekli olanların e-kılavuz doğrultusunda başvurularını yapması ve başvuru takibinin yapılabilmesi için ilgili idarecilerimizin bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.

Eğitim ve Öğretim Desteği için başvuruda bulunmak isteyen öğrenci velilerinin yoğunluğu engellemek amacıyla planlanan ve aşağıda belirtilen takvime uygun olarak istenilen belgelerle birlikte okulumuza başvurmaları gerekmektedir.

Sınıf

26 Ağustos 2015 Çarşamba

9.sınıflar

27 Ağustos 2015 Perşembe

NOT: Yukarıda verilen tarihlerin dışında gelmek isteyen velilerimizin 27 Ağustos tan sonra halkla ilişkilerden randevu almaları rica olunur.

Başvuru esnasında okula teslim edilmesi zorunlu belge:

*  Öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine (anne, baba, kardeşler) ait 2015 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından herhangi birinin gelir durumunu gösteren belge: Belge çalışma durumuna göre Vergi Dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınacaktır.

Kişiye özel durumları ispatlayan diğer belgeler:

* Kira gelir taahhütnamesi: Öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerinin herhangi bir kira geliri olması durumunda kira gelir taahhütnamesini doldurup okula teslim etmesi gerekmektedir.

* Diğer kardeşler için öğrenim belgesi: Eğitim öğretim desteği için başvuran öğrencinin okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise veya üniversitede öğrenim gören kardeşi varsa öğrenim durumu belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Üniversite sınavını bu yıl kazanmış kardeşler için üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgenin ibrazı yeterlidir.

* Kişisel Başarı Belgeleri:

i. Eğitim öğretim desteği için başvuran öğrenci ülkemizi uluslararası olimpiyatlarda temsil etmiş ise ilgili federasyondan buna ilişkin belgeyi alıp okula ibraz etmelidir.

ii. Eğitim öğretim desteği için başvuran öğrencinin resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda aldığı birincilik, ikincilik veya üçüncülük dereceleri varsa ilgili makamdan bu belgeleri alıp okula ibraz etmelidir.

Başvuru formları doldurulup e-okul sistemine kaydedildikten sonraki değerlendirme süreci Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecek ve sonuçlar yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 11 Eylül 2015 tarihinde ilan edilecektir.

Gelişmeleri birlikte takip edip, sonuçlandırmak dileğiyle, saygılarımızı sunarız.

TED HATAY KOLEJİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim öğretim desteği konusunda yayınlanan tebliğde  ağustos ayı başında e-kılavuz yayınlanacağı bildirilmişti.

Bu doğrultuda 02.08.2015 tarihinde yayınlanmış olan e-kılavuza http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_07/31053059_ekilavuz.pdf   bağlantısından ulaşabilirsiniz.

MEB Eğitim-Öğretim Desteği Değerlendirme Formu

Kira gelir taahhütnamesi