DÜNYA’NIN ÇEVRESİNİ ÖLÇÜYORUZ…

İnsanoğlu var olduğu günden beri üzerinde yaşadığı Dünya’yı merak etmiş, onu tanımaya, temel işleyiş mekanizmasını algılamaya ve kendi yaşamını kolaylaştıracak şekilde on Drama öğretmenimiz Sayın İlkay YUNUSOĞLU’ nun liderliğinde ERATOSTHENES’ İN Dünyanın çevresinin ölçümünü anlatan tiyatro sahnelendi.
Öğrendikleri bu etkinlik ve eğitimler sayesinde dünyanın çevresinin uzunluğunu ölçme etkinliğimizi “TED HATAY KOLEJİ” 6. sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Türkiye’de 34 ilde 150’ye yakın öğretmen ile 5000’e yakın öğrenci ile aynı zamanda ölçümü gerçekleşti. Bu ölçüm aynı boylamda bulunan Kayseri ve Samsundaki okullarla birlikte eş zamanlı olarak sağlandı. Bu etkinlik okul bahçesinde belli saatte 7 ölçüm alarak gerçekleşti. Bu ölçüm verilerine bağlı olarak gölge boyları ve açı hesaplandı. Bu işlem Kayseri ve Samsun ilinden alınan ölçümler içinde aynı şekilde yapıldı. Gölge boyu ve acı farkından yararlanarak hesaplamalar sonucunda Dünya’nın çevresinin uzunluğu 39,079 km olarak bulundu. Yaklaşık binde yedi hata payı ile Dünya’nın çevre uzunluğuna yaklaştık. Çocuklarımız böyle bir deneyim yaşadıkları için mutluluk duyduklarını ifade ettiler.