20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü Coşkuyla Kutladık

Çocuk dünyadır, dünyanın devamıdır, dünyanın kendisidir. Hayat çocukların üzerine kuruludur. Çocuk hakları evrensel bir kavramdır ve tüm çocukları kapsar. Dili, dini, ren 20 Kasım 1989 tarihinde; Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları'na Dair Sözleşme, 193 ülke tarafından onaylanmıştır. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 14 Eylül 1990 tarihinde kabul edilmiştir. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.
TED Hatay Koleji olarak bizler de 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü coşkuyla kutladık. Okulumuzun Türkçe öğretmeni ve Çocuklarla Güçlüyüz Kulübü danışman öğretmeni Zuhal Koç ve İngilizce öğretmenleri Saadet Asfuroğlu, Canan Berk ve Emine Esin Öztürk tarafından organize edilen törende TED’liler keyifli anlar yaşadılar.
Tören günün anlam ve öneminin okunmasıyla başladı. Sonrasında 1. sınıflar tarafından günün anlamına uygun İngilizce Koro sahne aldı. Çocuk Hakları temalı 4. sınıfların İngilizce, TED Hatay Kolejli ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin de Türkçe sloganlarının yer aldığı videolar izlendi. Çocuklarla Güçlüyüz Kulübü öğrencilerinin Çocuk Hakları ile ilgili pankartları sergilenip seslendirildi. Tören sonunda çocukların günü olması sebebiyle açılan şarkı eşliğinde dans eden öğrencilerimiz hoşça vakit geçirdiler.
İyi bir yaşam ve eğitim tüm çocukların hakkı!