Anasayfa > Haberler

TED Hatay Koleji Öksüzler Lokum’a Konuk Oldu

TED Hatay Koleji 2. sınıf öğrencileri Hayat Bilgisi dersi kapsamında bir ürünün üretim aşamalarını gözlemlemek amacıyla şehrimizin tanınmış lezzet duraklarından biri olan, tat ve emek dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan “Öksüzler Lokum” Fabrikası’nı ziyaret ettiler. Gezi sırasında öğrencilerimiz lokumun üretim aşamalarını görme fırsatını buldular. Gezi sonunda tüm öğrenci ve idarecilerimize birbirinden lezzetli lokumlardan oluşan hediye paketleri takdim edildi. Gezide bizleri yalnız bırakmayan ve velimiz olmalarından gurur duyduğumuz “Öksüzler Lokum” Fabrikası sahibi ve çalışanlarına TED HATAY Koleji olarak teşekkür ediyoruz.

TAMUN Konferansı'na Katıldık

TED Antalya Koleji Özel Lisesinin ev sahipliğinde 3. sü düzenlenen TAMUN Konferansı’na bu yılda TED Hatay Koleji lise öğrencilerimiz katıldı. 29 okuldan gelen 450 öğrenci delegenin katılımıyla Akra Barut Otel’de gerçekleşti. Dört gün süren konferans boyunca katılımcılar, kendi komitelerinde güncel küresel sorunları İngilizce olarak tartışıp çözüm önerileri bulmaya çalıştı. Kapanış seremonisi bitiminde vurulan tokmakla sona eren konferans seneye tekrar görüşme dilekleriyle sona erdi.

TED 90. Yıl Burslu Öğrenciler Buluşması

Türkiye genelindeki 38 TED okulunda eğitimlerine devam eden 5-11’inci sınıf düzeylerinde 690 Tam Eğitim Burslu öğrencinin katıldığı TED 90. Yıl Burslu Öğrenciler Buluşması, Antalya’da yapıldı. Etkinliğe, TED okullarından 70 öğretmen ve 69 TED gönüllüsü katılım sağladı.

TED HATAY KOLEJİNİN GELENEKSEL SEMPOZYUMUNDA BU YIL EMİN ÇAPA RÜZGARI ESTİ

Emin Çapa’nın “Dünyada Neler Oluyor” adlı sempozyumuna yoğun ilgi ve katılım vardı. Sempozyum İstiklâl Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından Ortaokul öğrencilerimizden oluşan koro Müzik Öğretmenimiz Fatma Gül Soydinç yönetiminde şarkılar seslendirdi. Misafirler tarafından çok beğenilen dinleti sonrası Kurucumuz Sayın Doç. Dr. Mustafa Özat kendi örf, geleneklerimizi ve yaşam becerilerini öğrenerek 5.0 endüstriyel devrime hazır olmamız gerekliliği üzerine ilgiyle dinlenilen bir konuşma gerçekleştirdi.

Teniste 5. Kupamız Yıldız Kızlardan!

2017-2018 Okul Sporları Tenis Turnuvasında okulumuzu temsil eden Yıldız Kızlar Tenis Takımımız bugün Bahçeşehir Okullarına karşı Hatay üçüncülük maçına çıktı. Takımımız rakibini 3-0 yenmeyi başardı ve Hatay İl Üçüncülük Kupasını okulumuza kazandırdı. Bu yıl tenis branşında okulumuza 5. kupamızı kazandırarak bizleri bir kez daha gururlandıran Yıldız Kızlar Tenis Takımımızı tebrik ediyor, emeği geçen beden eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

LGS Kılavuzu

Liseye Geçiş Sınavının uygulanması ve başvuru şartlarının yer aldığı kılavuz açıklandı ve okulumuzda öğrencilere bilgilendirme toplantısı vakit kaybetmeden yapıldı. Kılavuz doğrultusunda öğrencilerin uyması gereken kurallar ayrıntılarıyla açıklandı. Sınav uygulanma süreci ve sınav değerlendirilmesi koşullarından bahsedildi. Okul idarecilerimizin de desteklediği bu bilgilendirme toplantısı kalan zamanı nitelikli ve verimli geçirme temennileriyle sona erdi.

TED Hatay Koleji Meşaleleri Zumba Yaptı!

Eğlenerek dans etmeyi öğretmesi, klasik egzersiz hareketlerini bir kenara bırakarak form kazandırmasıyla hem dans hem de spor olarak zumba, son yılların en gözde aktivitelerin biridir. Kendine özgü kurallarıyla eğlenceli olduğu kadar, dans ederken kişinin yaşama sevinci duymasını amaçlayan zumba, öğrencilerimizin istekli ve coşkulu katılımıyla okul iklimimize olumlu ve güzel bir renk katmıştır. Bu eğlenceli etkinlikte ortaokul ve lise öğrencilerimiz, çok keyifli ve verimli bir süreç yaşamışlardır. Yaptıkları etkinlik için zumba eğitmeni Erol Güncek ve ekibine teşekkür ederiz.

Şampiyonlar Ödülllerini aldı!

2017-2018 Okul Sporları Tenis Turnuvasında ilimizi Trabzon Bölge Finallerinde temsil edip tüm rakiplerini yenerek şampiyon olan küçük erkek tenis takımımız düzenlenen törenle ödüllerini İlkokul-Ortaokul Müdürümüz Sn. Tuncay GÖKSU'dan aldı. Tuncay GÖKSU, 3-6 Mayıs tarihlerinde İzmir'de yapılacak olan Türkiye Finallerinde İlimizi temsil edecek olan Küçük Erkek Tenis Takımımızı tebrik edip başarılar diledi.

Kadrajımıza St. Pierre Kilisesi’ni Aldık

Antakya’nın simgelerinden biri olan ve tarihte Hristiyanlığın yayılmasında önemli bir haç merkezi olarak kabul edilen St. Pierre Kilisesi’ni “Fotoğrafçılık Kulübü” ile birlikte gezmeye gittik. Gezimiz sırasında hem bilgi sahibi olduk hem de karelerimize kilisenin güzel manzarasını aldık.

Lise IGCSE Speaking Sınavı Başarıyla Gerçekleştirildi.

IGCSE Merkezi olan okulumuz TED Hatay Kolejinde bu yıl üçüncüsünü uyguladığımız, IGCSE'nin ilk ayağı olan Speaking sınavı 7 Nisan 2018 Cumartesi günü başarıyla gerçekleştirildi.