Anasayfa > Haberler

1. SINIF VELİ TRENİ YOLCULUĞA ÇIKTI

1. sınıf velilerimiz, sınıf öğretmenlerimiz ve PDR uzmanımız Yıldız AKIN tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından kendileri için hazırlanan ders programları doğrultusunda “Velilerle Bir Gün” istasyon etkinliğine katıldılar. Velilerimiz toplam dokuz branşın istasyonunda on beşer dakika etkinlik yaptılar. Onar dakikalık teneffüslerde biraz dinlenen velilerimiz, okulda bir gün geçirmenin keyfini yaşayarak çocuklarını daha iyi anlayabilme fırsatı yakaladılar.

Türk Eğitim Derneğinin 90. ve TED Hatay Kolejinin 7. yılı tüm sınıf seviyelerinde pasta kesilerek kutlandı.

Kulüp Tanıtımlarımız Yapıldı!

2018-2019 eğitim-öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize yönelik açılacak kulüpler Mehmet Özat Kültür Salonu’nda ilgili kulüp öğretmenlerimiz tarafından sunumlar ve gösterilerle öğrencilerimize tanıtıldı. Öğrencilerimiz ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir yıl boyunca devam edecekleri kulüp çalışmaları sayesinde bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda okul içi ve dışı etkinliklerde bulunacaklar.

TED HATAY KOLEJİNDE YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEYECANI

TED Hatay Koleji, 2018 2019 eğitim öğretim yılını görkemli bir törenle açtı. Kurucumuz Sayın Doç. Dr. Mustafa Özat’ın, Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seval Yavuz’un, yönetim ve eğitim kadrosuyla velilerimizin hazır bulunduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle başladı.

9. FEN BİLİMLERİ PAYLAŞIM ZİRVESİ

29 EYLÜL 2018 CUMARTESİ TED HATAY KOLEJİ 9. FEN BİLİMLERİ PAYLAŞIM ZİRVESİ’ne ev sahipliği yapacaktır. 50 farklı atölye birbirinden değerli öğretmenlerimiz ile bu paylaşımı gerçekleştireceğiz. Atölyelere katılım kayıtları devam etmektedir. Tüm Fen öğretmenlerimizi aramızda görmekten gurur duyacağımızı belirtmek isteriz. Tüm sorularınızı bize iletebilirsiniz. “Ben farkımı paylaşmalıyım” diyorsan başvuru için: http://www.paylasimzirvesi.org/fen-bilimleri/ adresinden başvurunuzu yapabilirsiniz. YER: TED HATAY KOLEJİ SAAT: 08.30-18.30

Sınıflarımızın Heyecanlı Günü

1. sınıflarımızın 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı kura çekimi, velilerimizin ve öğrencilerimizin yoğun katılımının olduğu heyecan dolu bir törenle gerçekleşti.Kura çekiminin ardından öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte sınıflarına inip yakından tanışma fırsatı buldular. Onlar için özel hazırlanmış hediyelerini de alarak sevinçle evlerinin yolunu tuttular.

Artık Onlar da TED’li

Yeni eğitim öğretim yılımıza başlarken minik TED’liler kura heyecanı yaşadılar. TED Hatay Koleji ailesine yeni katılan öğrencilerimiz yıl boyunca birlikte olacakları sınıf ve branş öğretmenleriyle tanışmanın mutluluğunu yaşadılar. Okul Müdürümüz Sayın Tuncay Göksu’nun bilgilendirme içerikli konuşmasının ardından kura çekimi gerçekleşti. Daha sonra ise minik TED’lilerimiz sınıflarına geçtiler. Aramıza katılan minik TED’lilerimize sağlık ve mutluluk dolu bir yıl diliyoruz.

Ögrencilerimiz Geleceğin Yıldızları Kampında

TED Hatay Koleji öğrencileri kampçı olmanın heyecanını ve mutluluğunu doya doya yaşadılar. Kamp koçları eşliğinde tüm gün eğlenerek, takım oyunları oynayarak ve TED Okullarından gelen diğer öğrenciler ile tanışarak aidiyet duygusu içinde güzel zaman geçirdiler.

LİSE KEP ATMA ve İLK MEZUNİYET TÖRENİMİZİN GURURUNU YAŞADIK!

Lise kep atma ve mezuniyet törenimiz 07/ 06/ 2018 tarihinde TED Hatay Koleji kampüs bahçesinde görkemli bir törenle gerçekleşti. TED Hatay Kolejinin ilk mezunlarını verdiği bu görkemli törende Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Sayın Lütfü Savaş, Kurucumuz Doç. Dr. Sayın Mustafa Özat, değerli velilerimiz, idarecilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz hazır bulundu.

“HAYALİMDEKİ BEN” RESİM YARIŞMASI

Defne Hastanesi tarafından bu yıl 10. su düzenlenen “HAYALİMDEKİ BEN” konulu geleneksel ödüllü resim yarışmasında 1/B sınıfından öğrencimiz Bergüzar Duru DENİZ Hatay 2. si olmuştur. Yine 1/B sınıfından Deniz KIRAT, 2/B sınıfından Mert GÜNYAŞAR ve 2/C sınıfından İpekyaz DEMİRCİ mansiyon ödülünü almaya hak kazanmışlardır.