Anasayfa > Haberler

STREETBALL, TENİS ve MASA TENİSİ TURNUVALARIMIZ BAŞLADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Beden Eğitimi zümresinin düzenlediği spor şenliği kapsamında STREETBALL, TENİS ve MASA TENİSİ turnuvaları öğrencilerimizin yoğun katılımıyla başlamış olup turnuvaya katılan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Başarının ilk adımı planlı çalışmaktan geçer!

5. sınıf öğrencilerimizle kendilerini iyi tanımaları, zamanı iyi kullanmaları ve motive olmaları adına çalışma programı hazırlamaları için bir rehberlik etkinliği gerçekleştirdik. Verimli çalışma programlarının örneklerinin de paylaşıldığı sunum, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Etkinlik soru cevap ile zenginleştirildi.

Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları’nın 16. Müdürler Toplantısı

Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları’nın 16. Müdürler Toplantısı, TED Şanlıurfa Koleji ev sahipliğinde başladı. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve TED Genel Müdürü Sevinç Atabay’ın da katılımıyla 3 gün sürecek toplantıda geçtiğimiz yılın değerlendirmesi yapılarak, gelecek dönemin stratejisi belirlenecek.

KENTİMİ TANIYORUM, KENTİMİ SEVİYORUM

TED’li kendi şehri olan medeniyetler kavşağı Antakya’yı tanıyor.. Ekim ayında hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerimize Antakya kültür gezisi düzenlendi. Öğrencilerimiz, Arkeoloji Müzesi, St. Pierre Kilisesi, Affan’nın tarihi eski sokakları ve doğa harikası Harbiye’yi gezdiler; birçok tarihi ve turistik yeri görme, inceleme ve bilgi edinme fırsatı buldular. Bu gezide amacımız; Türk Dili ve Edebiyatı dersinde birinci ünite olarak yer alan “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” konuları kapsamında, edebi eserlerin hangi uzamlarda yazıldıklarını fark ettirmek, gezdikleri yerlerin efsanelerini derlemek, bu mekânlarla ilgili eserler vücuda getirip bu eserleri sunabilmelerini sağlamaktı. Öğrencilerimiz, bu deneyimlerini daha sonra güzel sanatların çeşitli dallarıyla oluşturacakları ürünlerle pekiştireceklerdir.

TED HATAY KOLEJİ’NDE BİR SERTİFİKA HEYECANI DAHA

TED HATAY KOLEJİ’NDE BİR SERTİFİKA HEYECANI DAHA Beş yıldır yetkili sınav merkezi olduğumuz Kraliyet Birleşik Müzik Akademisi Kurulu (ABRSM)‘nun yapmış olduğu 2016-2017 müzik sınavında yer alan öğrencilerimize katılım belgeleri ve sertifikaları verildi. Sertifika törenimize ABRSM sınavında öğrencilerimizi hazırlayan piyano eğitmeni Natalia SOVUKSU ve Öğretim Görevlisi Sn. Sezgin SUNA’da katıldı. Öğrencilerimiz sertifikalarını kendilerini hazırlayan eğitmenleri ve Ted Hatay Koleji Müdürü Tuncay GÖKSU, Md. Yrd. Güneş DARAOĞLU, Md. Yrd. Nuray BÖKRÜ ve Md. Yrd. Şerif KÜÇÜKÖĞRETMEN’den aldılar. Törenin bir bölümünde lise öğrencimiz ve ABRSM Grade 4 seviyesinde sertifika alan Semire ÇOLAK, töreni izlemeye gelen misafirlerimize mini bir piyano dinletisi vererek törenimize renk kattı. Okulumuz müzik öğretmenlerine ve öğrencilerimizi sınava hazırlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

4-10 EKİM DÜNYA UZAY HAFTASI

TED Hatay Koleji Fen Bilimleri Zümresi olarak Dünya Uzay Haftası kutlama programı gerçekleşti.

Nasıl Verimli Çalışabiliriz?

8. sınıf öğrencilerimize “Verimli Ders Çalışma” konulu bir sunum yaptık. Verimli çalışmanın çok çalışma yapmak olmadığını aktardığımız sunumda günlük tekrar, haftalık tekrar, aylık tekrar ve soru çözümünün öneminden bahsettik. Değişen sınav sistemine her daim hazır olmanın yolunun bilgileri taze ve dinamik tutmak olduğunu paylaştık. Son olarak etkili ders çalışma programı hazırlamanın püf noktalarını öğrencilerimize aktardık. Öğrencilerimiz sürece soru - cevap ile aktif olarak katıldılar.

TED HATAY KOLEJİ’NDE AVRUPA KOD HAFTASI

Avrupa Birliği’nde 7- 22 Ekim haftası, çocuklara ve gençlere “Bilgisayar Programı Yazmayı Öğretme Haftası” olarak ilan edilen Code Week (EU), AB üyesi olmasa da Türkiye’de de oldukça ilgi görüyor. Haftanın amacı; çocuklarda algoritmik düşünme becerisini geliştirmek, onlarla oyun oynayarak, onları kodlamanın temel prensipleri hakkında bilgilendirmek, yazılımı mümkün olduğu kadar genç yaşta gelecek kuşağa tanıtmak, çocukların kodlamaya karşı ilgisini çekebilmek, gerçek hayattan olaylar ile programlama aktivitelerini birleştirici etkinlikler düzenlemek ve Ebeveynlerin çocuklarını teknoloji konusunda doğru yönlendirmeleri hakkında farkındalık yaratmak.

Gelenekselleşen Kahve Bahane, Torun Şahane Etkinliğimiz…

htiyarlık denen şey, beyaz saçlardan ve yüz buruşukluğundan ziyade, artık geç kalındığı, oyunun oynanmış olduğu ve bundan sonra sahnenin başka bir nesle ait olduğu duygusunu hissetmektir. Andre Maurois Yaşlılara saygı haftası kapsamında, bu sene 6.’ sı düzenlenen ve gelenekselleşen “Kahve Bahane, Torun Şahane” etkinliğimiz ana sınıfı öğrencilerimizin aile büyüklerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirdi.

TED Hatay Koleji Olarak 7. Sınıf Öğrencilerimize YGA Programını Tanıttık

YGA uluslararası bir sivil toplum örgütüdür. 2000 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hayal eder. Bu hayalini geleceğin liderlerini keşfederek ve onları bensiz liderler olarak yetiştirerek gerçekleştirir. YGA Liderleri liderlik kabiliyetlerini, daha iyi bir dünya için birlikte hayal kurup, projelendirip, hayata geçirirken; hayatın içinde geliştirirler. YGA’ nın programlarından biri olan Yıldızlar Liderlik Programı, ilköğretim öğrencilerini vicdanı, zekası yüksek birer lider olarak yetiştirmeyi amaçlar. Program 7. sınıflara özel olarak dizayn edilmiştir ve 3 ana başlıktan oluşur.