Anasayfa > Haberler

LİSE KEP ATMA ve İLK MEZUNİYET TÖRENİMİZİN GURURUNU YAŞADIK!

Lise kep atma ve mezuniyet törenimiz 07/ 06/ 2018 tarihinde TED Hatay Koleji kampüs bahçesinde görkemli bir törenle gerçekleşti. TED Hatay Kolejinin ilk mezunlarını verdiği bu görkemli törende Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Sayın Lütfü Savaş, Kurucumuz Doç. Dr. Sayın Mustafa Özat, değerli velilerimiz, idarecilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz hazır bulundu.

“HAYALİMDEKİ BEN” RESİM YARIŞMASI

Defne Hastanesi tarafından bu yıl 10. su düzenlenen “HAYALİMDEKİ BEN” konulu geleneksel ödüllü resim yarışmasında 1/B sınıfından öğrencimiz Bergüzar Duru DENİZ Hatay 2. si olmuştur. Yine 1/B sınıfından Deniz KIRAT, 2/B sınıfından Mert GÜNYAŞAR ve 2/C sınıfından İpekyaz DEMİRCİ mansiyon ödülünü almaya hak kazanmışlardır.

Karne ve Ödül Töreni

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Karne ve Ödül törenlerimiz okulumuzun Mehmet Özat Kültür Salonunda gerçekleştirildi. Geleneksel ödül törenimizde; TED Hatay Koleji öğrenci ve onlara emek veren öğretmenlerinin yıl boyunca “Akademik, Sanatsal ve Sportif” alanlarda elde ettikleri başarılar ödüllendirildi. Yıl boyunca başarıdan başarıya koşan öğrencilerimiz, okulun bu son gününde hem tatilin heyecanını hem de arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü yaşadılar. Tüm öğrenci ve velilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Mutluluk Her Yerde

TED Hatay Kolejinde çocuklarımızın iyi bir insan olmaları, toplumsal bilinci ve duyarlılığı kazanmaları en önemli önceliğimizdir. Gerek eğitim projeleriyle, gerek sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratan TED Hatay Koleji ana sınıfı öğrencileri olarak Alaaddin İlkokulunun ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlediğimiz kermes sonucunda, bizden istenilen ve sınıflarında eksik gördüğümüz tüm malzemeler temin edildi. TED Hatay Koleji olarak sosyal sorumluluk projemize destek veren herkese teşekkür ederiz.

LİSEYE DOĞRU

8. sınıf öğrencilerimiz ortaokuldan liseye geçişin heyecanını ve gururunu bir arada yaşadılar. Törenimizde öğrencilerimize özel hazırlanan atkılar takıldıktan sonra Kurucumuz Sayın Doç. Dr. Mustafa ÖZAT, İlkokul ve Ortaokul Müdürü Tuncay Göksu, öğrencimiz Hena Yaman, günün anlam ve önemini içeren konuşmalarını yaptılar. Konuşmaların bitiminde gerçekleştirilen belge töreninden sonra “TED ailesi” müzik ve ikramlar eşliğinde sohbet ederek töreni mutlu ve gururlu bir şekilde tamamladılar.

TED HATAY KOLEJİ LİSESİ İNGİLİZCE 1960'LAR MÜZİKALİ'Nİ GURURLA SUNAR

9. ve 10. sınıf düzeylerinden 56 öğrencinin aktif katılımıyla gerçekleştirilen 1960'lar müzikali, izleyicileri dönemin kült filmleri, dizileri ve kulakların pasını silen nostaljik pop, rock ve caz melodileri eşliğinde unutulmaz bir yolculuğa çıkardı. 1 buçuk saat süren gösteriyi tüm öğrenci, öğretmen ve konuklarımız büyük bir beğeniyle izledi. Gösteride emeği geçen tüm İngilizce öğretmenlerimize ve başarılarıyla göz dolduran genç meşalelerimize teşekkür ediyoruz.

Eğlenceli Bilim Ailesi En Güzel Fotoğrafını Seçti!

Fotoğraf yarışmasına 24 Okul, 35 öğretmen ve 73 sınıf katılmıştır. Eğlenceli bilim takipçilerinin oyları ile 3. TED HATAY KOLEJİ Anaokulu 6 Yaş Sınıfı oldu. Kazanan sınıflara, öğretmenlerine ve sınıftaki her bir öğrenciye süpriz hediyelerimizi bekliyoruz.

TED Hatay Koleji velilerinden “Lüküs Hayat”

Yönetmenliğini drama öğretmeni Aliş Arkadaş’ın yaptığı, öğretmenlerden, velilerden ve öğrencilerimizden oluşan kadronun emeklerinin meyvesini dün akşam yüksek performanla sergiledikleri Lüküs Hayat Opereti ile taçlandırdılar. Prova süreci yoğun geçen oyunun seyirci ile buluşmasıyla yorgunluk yerini mutluluk ve alkışa bıraktı. Seyircilerin de çok keyifli bir zaman geçirdiği gözlemlenen oyun TED ailesi adına büyük övünç kaynağı oldu. 2 saat 10 dk süren oyunun sonunda alkışlar arasında yönetim kurulu başkanı sayın Doç. Dr. Mustafa Özat’ın çiçek vermesi, yönetmene ve oyuncu kadrosuna teşekkür konuşmasıyla son buldu.

5.TED OKULLARI İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK FUARI

TED Ankara Koleji Kampüsü’nde bu yıl 5.si düzenlenen INNOVATED Fuarı’na okulumuzu temsilen 3 öğretmen ve 12 öğrenci katıldı. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Hidro-jel, Vapak ve Smart Park projeleri fuarda sergilendi. Öğrencilerimiz diğer TED okullarından gelen öğrenci ve öğretmenlerle etkileşime girerek hazırladıkları projeleri tanıtıp, diğer projeler hakkında fikir sahibi oldular. Fuar sonunda öğrenci ve öğretmenlere fuara katılım belgesi verildi. Ankara ‘ya yapılan gezimize Anıtkabir ziyaretiyle son verildi.

TED’ li Minikler Tiyatroda

Tiyatro, okul öncesi dönemde çocuklarımızın sanatsever birer birey olması, bilinçli yetişkinler olmaları için yer verilmesi gereken sanat dallarının başında gelir. Bizler de bu bilinçle sıklıkla tiyatroya gitmekteyiz. TED’ li miniklerimiz “Burnunu Kaybeden Palyaço” adlı tiyatro oyununu ilgiyle izleyip büyük keyif aldılar.