Anasayfa > Haberler

TED Hatay Koleji 2. Sınıf Öğrencilerimiz Çocuk Kitapları Haftası’nı Kutladılar

Kitaplar aydınlatır dünyayı. Kitaplar yükseltir uygarlığı. Okuyalım arkadaşlar biz, Aydınlansın bilgimiz. TED Hatay Koleji 2. sınıf öğrencilerimiz ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI’nı kutladılar. ‘’Kütüphanede Bir Ders” etkinliğinde hafta boyunca ilkokul öğrencileri bazı derslerini kütüphanede kitap okuyarak geçirdiler. Hafta nedeniyle yapılan törende öğrencilerimiz, kitap konulu video, şarkı, şiir ve özlü sözlerle kitabın önemini ve yararını dile getirdiler. Böylece öğrencilerimiz aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın okumakla gerçekleşebileceği bilincine vardılar. BOL KİTAPLI GÜNLER DİLEĞİYLE…

Bizi Büyüten Sütün Kaynağına Yolculuk

Yaşamın ilk yıllarında bireyin çevre algısı ve yaşadığı deneyimlerin çeşitliliği oldukça büyük önem taşır. Bizler de TED Hatay Koleji Anaokulu olarak her fırsatta çocuklarımıza farklı yaşam deneyimleri sunarak onların bilgi ve becerilerini arttırmayı hedefliyoruz. Bu amaç kapsamında en temel besin maddelerimizden biri olan sütün yolculuğuna çıktık. Bu yolculuğumuz bir çiftlikti ve ilk olarak sütün yararlarını konuştuk. Ardından çiftlik görevlileri ve okuldaki görevlilerimiz yardımıyla süt sağmayı öğrendik. Daha sonra çiftlik yaşamını inceledik. Çocuklarımızın gördükleri ve öğrendikleri şeyler karşısında hayranlık duygusu yaşadıklarını, keşfettikçe öğrenmekten daha çok zevk aldıklarını, gözlemlediklerini görmek biz eğitimciler için de oldukça keyif verici oldu.

TARIM MÜZESİNİ GEZİYORUZ

MERAKLI BEYİNLER KULÜBÜ ile GEZİ VE KEŞİF KULÜBÜ olarak Hatay’ın tek tarım müzesini gezdik. Öğrenciler, öğretmenleri Talat ANLAR ve Burç ALTUNAY eşliğinde, tarih boyunca bilimin günlük hayata sunduğu ürünleri görme ve tanıma şansı yakaladı. Milattan önce Archimedes’ in (Arşimet) bu basit makineleri nasıl icat ettiğini düşünen meraklı öğrenciler gördüklerine oldukça şaşırdı. Derslerde önemsiz görünebilen bazı bilgilerin insanların hayatını tarih boyunca nasıl etkilediğini görmek öğrencileri çok etkiledi.

ATATÜRK’ÜMÜZÜ SEVGİ VE ÖZLEMLE ANDIK

TED Hatay Koleji olarak ölümünün 80. yıl dönümünde Ulu Önder’imizi görkemli bir törenle andık. “Sonsuzluk” temalı törenimiz Ata’ya saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp öğrencilerimizin tek tek Atatürk’ü selamlayıp büstüne çiçek bırakmalarıyla devam etti. Öğretmenimiz İlkay YUNUSOĞLU’nun Atatürk’ün Türk milletine kazandırdıklarını anlatan konuşmasının ardından öğrencilerimiz, Atatürk’ün Antakya’ya gelişini dramatize ettiler.

TED’Lİ MİNİKLERİMİZ ATA’MIZI ANDI

TED’li miniklerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ve okulumuzun değerli kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve gururla andı. Önce Ata’mıza şarkılar söylediler, ardından Ata’mıza çiçeklerini sundular. Cumhuriyetimizi ve okulumuzu kuran önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.

TED OKULLARI MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Akdeniz bölgesi TED Okulları müdürleri toplantısı TED Antalya Koleji ev sahipliğinde yapıldı.

FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI

Okulumuzda geçen yıl kurduğumuz Fotoğrafçılık Kulübü bu sene büyük bir ilgi ile çalışmalarını Salim Sedat Deniz, Melek Göksu ve İbrahim Ağbaht denetiminde devam ettiriyor. Dört haftalık yoğun geçen teorik eğitimin ardından, öğrencilerimiz temel fotoğrafçılık ile ilgili kavramları öğrendikten sonra uygulamalara başladı. İlk durağımız Hatay Arkeoloji Müzesi oldu.

“ATATÜRK’Ü ANLAMAK” Temalı Resim Sergimiz Primemall Antakya AVM’de Açıldı.

“Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkâr olamazsınız.” Mustafa Kemal ATATÜRK ”TED Hatay Koleji öğrencilerinin “ATATÜRK’Ü ANLAMAK” temalı birbirinden güzel eserleri, PrimeMall AVM’de açılan sergiyle Hatay halkı ile buluşturuldu. Açılış töreninde konuşma yapan Müdür Yardımcımız Güneş DARAOĞLU “Atatürk’ün ölümünün 80. yılında öğrencilerimizin yaptığı resim çalışmaları ile göğsümüzü kabarttıklarını dile getirdiler. Emeği geçen görsel sanatlar zümresine ve katkıda bulunan öğrencilere başarılar dileyerek teşekkür ettiler. Bu eserlerin Hataylılar ile buluşmasına destek veren Primemall AVM yetkililerine, TED Ailesi adına teşekkür ettiler.” “ATATÜRK’Ü ANLAMAK” temalı resim sergimiz 09-16 Kasım 2018 tarihleri arasında gezilebilir.

Mutluluk Her Yerde

TED Hatay Kolejinde çocuklarımızın iyi bir insan olmaları, toplumsal bilinci ve duyarlılığı kazanmaları en önemli önceliğimizdir. Gerek eğitim projeleriyle, gerek sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratan TED Hatay Koleji ana sınıfı öğrencileri olarak Demirbilek İlkokulunun ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlediğimiz kermes sonucunda bizden istenilen zemin oyunları ve duvar boyamaları okulumuzun resim kulubü ve Demirbilek İlkokulu öğrencileri tarafından boyandı. Bizden istenilen 2 adet laptop okul idaresine teslim edildi. TED Hatay Koleji olarak sosyal sorumluluk projemize destek veren tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

TED HATAY KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ UZAY KAMPINDA

İzmir Uzay Kampının ilk gününde Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programı ile 6. sınıf öğrencilerimiz uzay bilimleri alanında eğitimler aldı; öğrenciler uzay simülasyonları, takım çalışmaları ve uzay teknolojileri ile tanışma fırsatı buldular. İzmir Uzay Kampı maceramız en güzel şekilde sona erdi. Uzay Kampı Macerası sonrasında İzmir turumuz başladı. Konak Meydanı - Saat Kulesi, vapurla Karşıyaka'ya geçiş Zübeyde Hanım Anıt Mezar ziyareti ardından İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda uzun ve keyifli zaman geçirildi.